Навигација

Министар Стефановић обишао Центар АБХО у Крушевцу

  • 07.06.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Центар АБХО у касарни "Цар Лазар" у Крушевцу и присуствовао снимању кратких едукативних филмова кроз које ће припадници Војске Србије и Војномедицинске академије подучавати децу како да се снађу у различитим ризичним ситуацијама.

Током данашњег обиласка, командант Центра АБХО пуковник Сибин Динчић представио је министру Стефановићу задатке Центра АБХО, обуку која се у њему изводи, а посебно се осврнуо на ангажовање припадника Центра на задацима спречавања ширења вируса ковид19.

– Имао сам прилику да видим колико су ови људи посвећени, способни и спремни да одговоре на сваки изазов, а пре свега, да заштите грађане Србије – рекао је министар одбране.

Он је најавио током данашњег обиласка да ће се улагања у Центар АБХО наставити.

– Овај центар је један од водећих у нашем делу Европе и потребно је још инвестиција да би сачувао реноме, који данас има, и то ће у наредном периоду бити један од приоритета Министарства одбране. Ово је веома важна служба и то не треба никада заборавити, зато што у тренуцима кад се догоди таква врста изазова, људи из овог Центра су ти који ће бити први на лицу места, који ће доносити одлуке како да нас заштите и који ће чувати наше животе – рекао је министар.

Стефановић се, такође, захвалио на огромном раду припадницима те службе током пандемије вируса ковид-19.

– Заиста су били, заједно са нашим здравством, први у дезинфекцији простора, у јединицама војске, болницама, селима, градовима и где год је то било потребно и били су први да заштите људе – истакао је министар Стефановић.

Он је изразио посебно задовољство што је данас имао прилику да види и младе официре који уче децу како да се заштите у случају било каквог акцидента и других различитих врста опасности.

– Подучавају их кроз туторијале, које снимају, и теоријски и практично како да се заштите у различитим ризичним ситуацијама. Захвалан сам им што су издвојили време да би пренели своје знање деци – рекао је министар, који се захвалио и ВФЦ „Застава филм“ који реализује ово снимање.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране