Навигација

Министар Стефановић присуствовао теренској обуци полазника 15. класе Центра за основну полицијску обуку

  • 20.05.2018

Потпредседник Владе Републике Србије и министaр унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Наставном центру Митрово поље теренској обуци полазника 15. класе Центра за основну полицијску обуку и оценио да је ова класа спремна, да већ од септембра, ступи у редове полиције.

„Драго ми је да сам могао да видим да су полазници успешно савладали све оно што су учили претходне године, обуке везане за наоружање, стројеве радње, тактичку обуку и све остало што је важно у свакодневном раду полиције. Исто тако савладали су важне животне ствари заједништво и јединство“, истакао је Стефановић на Гочу након вежбе.

Министар је оценио да је важно да обука полазника ЦОПО сваке године буде све сложенија и да обухвата све више радњи које ће полазницима бити потребне када буду ступили у своје прве полицијске чинове и када почну свакодневне активности, јер ће стечене вештине и знање штити њихове животе и животе грађана Србије.

„Веома је важно да таква врста обуке буде настављена даље током њиховог рада и обављања редовних полицијских активности. Хоћемо полицију која је апсолутно спремна да обави сваки задатак који Србија пред њу постави, која је спремна да грађанима осигура мирне улице, безбедност и слободу“, поручио је Стефановић.

Полазници 15. класе Центра за основну полицијску обуку приказали су вештине и знања које су научили током школовања у ситуацијама патролне делатности у руралним условима и хапшења починилаца кривичног дела, као и сегменте стројеве обуке. У оквиру обуке изведно је и такмичење у брзом расклапању и склапању оружја.