Навигација

Молим грађане да не наседају на лажне вести

  • 01.04.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је рекао да је држава ту да брине о грађанима и да их сваки дан истинито и правовремено информише. Истакао је да се грађанима пружају информације о мерама које се доносе и које се планирају и поручио им да не верују непровереним информацијама на друштвеним мрежама.

Небојша Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се грађани на време информишу о мерама да би могли да организују свој живот.

Када је реч о ухапшеној особи због сумње за изазивање панике и нереда, рекао је да је реч о мушкарцу 1986. годиште који је ширио вест на Твитеру. Навео је да је он информацију добио од супруге која је запослена у једном министарству али да ни она није оригинални извор и да ће истрага утврдити одакле је лажна информација потекла.

Поновио је да држава благовремено информише грађане и да ће се држава водити на озбиљан начин у кризним ситуацијама.

Стефановић је рекао да се стање анализира из сата у сат и да од тога зависи какве ће мере бити.

"Молим грађане да не наседају на лажне вести и да их не шире, да прате одлуке Владе", навео је министар и додао да болест можемо победити само заједно.

Истакао је да се доносе мере које спасавају животе и да најстаријима и најодговорнијима не требају узнемирење и лажне вести.

Најавио је да ће сутра бити одржана седница кризних штабова и да су сви предлагали мере из свог домена, оне које би могле да се примењују и да имају најмањи инванзивни утицај на свакодневни живот.

Апеловао је на грађане да поштују све што кажу експерти и поручио да ће бити велика ствар ако не будемо имали велико повећање броја новозаражених и да спасемо животе.

Стефановић је нагласио да су до сада против 2.500 грађана поднете кривичне и прекршајне пријаве због кршења мера, али да највећи број грађана ипак поштује мере.

Захвалио је лекарима, медицинском особљу, полицији, војницима и свим волонтерима, као и медијима који озбиљно раде свој посао.

 

Извор: РТС