Навигација

Морамо да будемо јачи од дилера

  • 12.07.2018

Извор: МУП РС

Борба против дроге нема ни границу ни алтернативу, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да ће полиција наставити са запленама дроге, али и да се мора јачати улога родитеља у борби против наркоманије.


Морамо да будемо јачи од дилера и да спасемо младе животе. У томе мора да буде много снажнија улога породице. Родитељи морају да схвате колико је значајна њихова улога и да посматрају шта њихова деца раде", рекао је Стефановић.


Он је нагласио да је МУП заједно са Министарством просвете покренуо пројекат у школама где ће ове године децу у првом, четвртом и шестом разреду обучени полицијски службеници причати са децом о наркоманији.


Радиће се и на едукацији родитељи који морају да знају које промене у понашању њихове деце могу да буду први аларм. Организоваће се и предавања о сајбер криминалу, да родитељи знају колико то може бити повезано са разним облицима криминала па и са дрогом", нагласио је он.


МУП ће, како је рекао, наставити са репресивним мерама и да "нема криминалца који ће моћи да буде миран у Србији". 


Он је истакао да је захваљујући акцијама полиције и сталним хапшењима наркодилера и запленама, све мање дроге на улицама а у прилог томе говори податак да је дрога на улицама поскупела 30 до 40 одсто.


Настављамо борбу даље, нарочито против синтетичких дрога, што је нови тренд свуда у Европи. Добијају се у кућним лабораторијама, јефтиније су. Наставићемо са запленама како би показали да смо потпуно посвећени заштити живота сваког нашег грађанина", закључио је министар.

Извор: Танјуг