Навигација

МУП води рачуна о мерама заштите за људе из полиције који су свакодневно на терену

  • 06.04.2020

Извор: Printscreen

Стефановић је рекао да на то никада не можете бити спремни и да на то никада не можете да се навикнете.

Без обзира на све што слушамо свакога дана, то је ствар која је увек тешка, која увек утиче и ту не можете да се одбраните - казао је Стефановић за Национални дневник ТВ Пинк.

Министар Стефановић је рекао да МУП од почетка ове ситуације води рачуна о мерама заштите за људе из полиције који су свакодневно на терену, који контролишу мере самоизолације и који помажу пензионерима.

Додао је да су на тај начин припадници МУП-а били у контакту са потенцијално оболелим људима.

Зато стриктно водимо рачуна где постоји сумња да је припадник министарства био у било каквом контакту те људе одмах упућујемо у изолацију. Тренутно је 910 људи у самоизолацији, код 42 припадника министарства потврђен је Ковид 19. У контакту смо са тим људима, бринемо да ли имају све што им је потребно - рекао је Стефановић и пожелео свима њима брз опоравак.

Стефановић је појаснио да 910 људи који су у самоизолацији немају потврђен коронавирус и додао да то отежава рад министарства.

Каже да је министарство направило резерве у људству на тај начин што су на одмор отишли људи који тренутно нису потребни.

Способни смо да свој посао обавимо, да заштитимо безбедност и здравље грађана - навео је Стефановић.

Према његовим речима, поред редовних активности и послова које полиција ради против организованог криминала и корупције, МУП има важан задатак, а то је контрола мера самоизолације.

Стефановић је изјавио да већина људи поштује уведене мере, као и то да је током викенда између 600 и 700 особа широм Србије кажњено због кршења продуженог полицијског часа.

Можемо да споримо да ли је то велики број или није, али један човек који не поштује мере довољан је да угрози здравље људи - упозорио је Стефановић.

Извор: Пинк