Навигација

Наш задатак је да запослени буду здрави и безбедни

  • 22.02.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је акцији „Превентивни дан здравља“ у оквиру које су припадници Полицијске бригаде ПУ за град Београд имали превентивне лекарске контроле. Ово је акција која је покренута на иницијативу министра Стефановића, а која ће бити спроведена у свим полицијским управама и станицама у Србији.

Преглед се састоји из две фазе - у првој психолози Министарства унутрашњих послова држе предавање на тему „Животне кризе и системи подршке“, док је друга фаза усмерена на физичко здравље запослених који ће, између осталог, моћи да провере крвни пристисак, шећер у крви, пулс, али и да поразговарају са лекарима о евентуалним здравственим проблемима.

„Министарство унутрашњих послова започело је превентивне прегледе за све своје запослене. Наш задатак је да наши запослени буду здрави, безбедни и да им пружимо сву могућу заштиту и тиме покажемо да водимо рачуна о њиховом здрављу и да бринемо о људима чији свакодневни рад гарантује безбедност наше земље“, истакао је Стефановић.

Министар је најавио да ће се ова акција спроводити у свим полицијским управама и станицама у Србији. 

„Важно нам је да полицијски и други службеници Министарства имају сталну лекарску бригу и надзор и да могу да обаве контроле и провере ниво шећера у крви, измере крвни притисак, али и све друге прегледе значајне за њихово здравље“, навео је Стефановић.

Према речима министра, битан сегмент је и психолошка превенција, у оквиру које колеге из Одељења за психолошку делатност кроз разговор полицијским службеницима наглашавају да увек могу да рачунају на подршку Министарства и колега.

„Важно нам је да сви људи у Министарству знају да имају тим људи, не само из Одељења за превенцију, већ из читавог Министарства, на који могу да се ослоне и који могу да им помогну и у тешким животним тренуцима који немају везе са послом, али и у свакодневном стресу који полицијски посао носи“, поручио је министар Стефановић.

Иначе, резултати здравствених прегледа биће предочени искључиво полицијским службеницима и неће се користити у било какве друге сврхе.

Извор: МУП РС