Навигација

Наш посао је да се боримо за наш народ и нашу земљу

  • 16.04.2019

Извор: Printscreen

Политичка нестабилност је нешто што се дешава у Србији и многи инивеститори размишљају да ли из земље одакле долазе овакве поруке треба да инвестирају?


Наравно је да ће да инвеститори да инвестирају јер људи добро процењују. Имамо озбиљну конкуренцију у читавом региону, те државе дају озбиљне субвенције, економски су веома моћне, имају велики БДП и оне нуде веома добре услове инвеститорима који сада размишљају и процењују где ће најбољи посао да направе. Наш посао је да се ми најбоље боримо за наш народ, за нашу земљу, али они виде шта све Вучић ради на пољу стабилности, снажније економије, шта радимо на обезбеђивању услова за људе да дођу овде да направе себи профит, али и да плате порез. Чињеница је да враћамо све што је дато кроз субвенције и имамо зараду.


Шта вам је рекао мађарски премијер на заједничкој седници владе? 


Премијер Орбан је био дипломата, разговарали смо о економији. Драго ми је да је ова заједничка седница Владе у великој мери била посвећена томе шта можемо заједнички да урадимо. Са колегом Пинтером из ресора унутрашњих послова сам разговарао како можемо да убрзамо проток саобраћаја преко граница. Мађарска мора да га успори јер њима из Европе траже детаљну граничну контролу и ми смо се договорили да суспендујемо у одређеним периодима ту детаљну контролу, посебно када су празници и када је летња сезона и то ће мађарске колеге да ураде. Измештамо теретни саобраћај у посебне две траке, имаћемо и за аутобусе посебан терминал. Увели смо нову опрему и технику у МУП-у код нас да би могли брже да контролишемо ручним уређајима где фактички само полицајац прође кроз аутобус, селектује пасош и одмах их очита. Учинићемо све што можемо да људима буде комфорније. Ту се ради и о транспорту робе и инвестицијама јер су Мађари заинтересовани да инвестрирају у читаву Србију. 

Извор: ТВ Хепи