Навигација

На непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и нема насиља

  • 11.07.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је на непријављеним протестима у Београду и још неким градовима вечерас мирно и да нема насиља.

"Вечерас имамо око 1.100 људи испред скупштине Србије у Београду, око 380 у Новом Саду и 200 људи у Нишу. Чим нема напада на полицију, чим нико не покушава да уништи народну имовину, све је мирно", рекао је Стефановић за ТВ Прва.

Подсетио је да је скуп супротан закону и да је на такав начин сам по себи штетан, јер није ни пријављен.

"Нећу да говорим о неодговорности везаним за корона вирус и кршење свих препорука епидемиолога, то је ужасна ствар", рекао је министар.

Како је додао, невероватна ствар је да ниједном од политичара који су организовали ове протесте, на њима се појављивали, није пало на памет да се сачува иједан живот да неко не оболи од корона вируса и да се помогне иједном лекару да му буде лакша смена, да нема затрпане болнице и ковид амбуланте пацијентима који ће се вероватно заразити.

Они су на неодговоран начин позивали на ово окупљање, а како је оценио Стефановић, невероватан је и покушај неких политичара да оправдају насиље, бацање каменица на полицију.

"Насиље нема никакво оправдање. Пустићемо сваког и свуда што се тиче блокада саобраћајница, пустићемо људе да блокирају путеве, мостове, нећемо дозволити блокаду ауто-пута, али не знам шта ће добити блокирањем саобраћајнице", рекао је Стефановић.

Како је додао, људи ће их јурити бесни јер не могу да прођу, и опет ће тражити помоћ полиције да спасава људе баш као што је то био случај када је један демонстрант убо другог ножем.

"Вечерас је мирно, нема насиља, нема ни превише људи, најважније да немамо насиље, нападе на полицију. Апелујем на све оне који планирају да организују протесте у будућности да их пријаве полицији", рекао је министар.

Поводом незваничних најава блокада Бранковог моста, Стефановић је рекао да се то у овом тренутку то не дешава и указао на бесмисао таквог поступка јер се тиме ускраћује другим грађанима право на слободно кретање.

"Ми нећемо никог спречавати у томе, али погледајте бесмисао тога, то је чиста деструкција. Ви хоћете другима да ускратите право да се слободно крећу. Потпуно бесмислено. Само ћете изазвати бес других људи који неће моћи да остваре своја права", закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг