Навигација

Нећемо да гледамо хапшење Срба без доказа

  • 12.06.2019

Извор: Printscreen

Покушај приштинских власти да криминализује север Косова и Метохије усмерен је против Срба, а не искрена борба против криминала, изјавио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је на ТВ Хепи рекао да Приштина то ради како би криминализовала, ухапсила, уклонила, застрашила или поткупила свакога ко би могао да буде отпор насилном преузимању, на пример, Косовске Митровице.

„За шта гоните људе? Шта су докази, осим политичке криминализације људи. Свакога за кога процене да би могао да им се супротстави на било који начин, макар да изађе голурук пред њих, треба да ухапсе, да га криминализују, склоне како би свима осталима упутили поруку „када наиђемо, ви се само склоните“, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да Србија то неће да гледа и каже „супер, хапсите Србе без доказа“.

И у случају убиства Оливера Ивановића, каже Стафановић, Приштина све темељи на „рекла-казала“ и нема доказа.

Навео је да је српско специјално тужилаштво покренуло истрагу поводом убиства Ивановића јер косовски органи неће сарадњу.

„Неће ништа да нам дају, те ситнице што су нам дали после годину дана, то је бесмислено“, рекао је Стефановић и додао да Приштина није никоме показала било какав доказ у вези са убиством Ивановића.

Навео је да на северу свакако има криминалаца, али има их и међу косовски Албанцима и трговцима дрогом.

Стефановић је додао да сви полицајци са Запада кажу да им је један од највећих проблема албанска мафија која тргује дрогом и која је постала веома брутална у извршењу тих кривичних дела и физички прети безбедности тих земаља.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Хепи