Навигација

Неће бити никаквих контрамитинга 17. јануара

  • 11.01.2019

Извор: МУП РС

Министар полиције Небојша Стефановић је изјавио да 17. јануара током посете председника Русије Владимира Путина у Србији неће бити организовани никакави контрамитинзи.

Стефановић је одговарајући на питање новинара да ли ће тада бити одржан контрамитинг, рекао да ће 17. јануара, као и неколико дана пре тог датума, бити скупова.

"Нема никаквих контрамитинга, има само окупљања грађана у различитим данима по различитим питањима и различити су они који организују та окупљања", истакао је Стефановић.

Како је рекао, у Београду се одржава велики број митинга и протеста сваки дан, као у свакој нормалној земљи и сви који пријаве скуп могу да га организују.

Нагласио је да неће бити никаквих контрамитинга, јер мора да постоји неки митинг и да онда у истом дану неко у близини организује тим поводом скуп, да би то био контрамитинг.

Министар полиције каже да поједини хоће да када то причају да асоцирају на време Слободана Милошевића и да се људи деле по томе да ли иду на митинге или контрамитинге.

"Па сад, ови што се окупљају за један циљ имају правоверни циљ и они могу, а ови за други не могу и њима треба да буде забрањено и не дај Боже да их буде више од ових првих. Тако да нема никаквих митинга у истом дану, нити у једном дану. Нека сви држе митинге кад год желе ако нема насиља, јер то никоме нећемо дозволити, већ само мирно и достојанствено нека изразе слободно своје жеље као у свакој демократској земљи", поручио је Стефановић.

Он је нагласио да садашња власт за разлику од претходне, људе на протестима не полива водом и сузавцем, нити их бије пендрецима и испаљује гумене метке.

Стефановић каже да МУП обезбеди годишње више од 10.000 различитих манифестација, а заједно са спортским више од 100.000.

Извор: Танјуг