Навигација

Не може Курти да изврда вољу српског народа

  • 09.10.2019

Извор: Printscreen

Албанске странке које су добиле подршку албанског народа на изборима на КиМ 6. октобра настављају своју политику непоштовања Бриселског споразума и показују да не желе да се разговара, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је, коментаришући изјаву Аљбина Куртија да не жели да разговара са Српском листом јер не признаје независно „Косово“, казао да није легитимно да неко вољу српског народа изврда на тај начин.

„Српска листа је више него убедљиво потврдила да је апсолутни представник Срба на КиМ. Не може се воља српског народа на тај начин изврдати и то тако што ћете рећи да не желите да разговарате са људима који једини имају легитимитет да разговарају, и да нађе неке друге Србе који немају подршку“, казао је Стефановић новинарима, након што је отворио конференцију о националној безбедности.

Истакао је да свако ко одбија дијалог и не жели да разговара о темама о будућности, прави грешку, као и да то неће олакшати положај Срба.

На то је, како каже Стефановић, упозоравао и председник Александар Вучић када је говорио да Србија увек мора да буде одговорна и да се понаша одговорније, посвећеније од других.

Што се тиче посете специјалног изасланика председника САД Ричарда Гренела, Стефановић каже да ће се видети шта је могуће урадити, јер за Србију је и даље веома важно да се таксе на робу из централне Србије и БиХ укину.

„То смо поставили као важну ствар за наставак дијалога. Ако не поштујете међународне споразуме, Бриселски споразум, како да верујемо да ћете било шта о чему смо разговарали поштовати и спровести“, истакао је министар унутрашњих послова.

Како каже, све су то изазови који су пред нама, а Србија наставља да се бори за српски народ.

„Борићемо се за Србе на КиМ, јер су они угрожени, они су ти који живе као грађани другог реда, имали смо прилику то да видимо не само у овом изборном процесу, већ и свих претходних година и ми морамо да указујемо шта се дешава“, закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг