Навигација

Никога неће штитити партијска припадност

  • 11.05.2019

Извор: Printscreen

Никога неће штитити ни партијска припадност, ни књижица, ни материјални статус, ни положај у друштву, поручио је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поводом хапшења више особа, међу којима су функционери општине Пожега и службеник Министарства рада.

„То је суштинска разлика између власти коју представља СНС и оне власти коју су представљали и желе поново да представљају Ђилас, Јеремић, Обрадовић и њима слични“, рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Он је подсетио на речи председника Србије Александра Вучића да СНС неће дозволити да се претвори у странку криминалаца и отимача народног новца, као што је, како је навео, била Демократска странка и наставила да буде кроз данашњи Савез за Србију и странке које су окупљене око њега.

„Јер њих није срамота за оно што су радили док су били на власти“, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да ће све особе, за које тужилаштво и полиција сматрају да постоје докази, бити приведене без обзира на то којој странци припадају.

„То је суштина, то мора да буде разлика. Ови који су били на власти из Ђиласове странке, Јеремићеве, Обрадовићеве, да не кажем шта су лично урадили и постали милијардери за време власти, ти људи су отимали од деце“, рекао је Стефановић.

Министар је оценио да неки сматрају да је „супер“ кад се хапси неко из СНС, али ако „дирнете неког ко је корупционаш, ко је лопов, ко је одузимао новац свом народу, а да припада њиховима, то је катастрофа, не смете ни да поменете“.

„То је суштинска разлика, таква би Србија била да се они врате на власт. Ови који су њихови могли би да раде шта хоће, да пљачкају, да отимају, баш као што су радили за време тих власти“, навео је он.

Министар је поручио да „нећемо да живимо у таквој Србији, хоћемо да живимо у Србији која је поштена, која је одговорна, која је исправна, где ће се одговарати према закону и где ће државни органи радити баш онако како треба“.

„Да нико не буде заштићен, да нико не буде поштеђен“, рекао је он.

Стефановић је додао да му је жао кад људи из СНС наведену поруку председника Србије не разумеју добро и кад мисле да је некоме дозвољено да се бави малверзацијама.

„Мораће много боље да размишљају, не сме било ко из СНС, баш зато што имамо велико поверење народа, не смемо да дозволимо да поступци било ког човека баце сенку на све што је радио Александар Вучић и Влада, да бисмо живели у озбиљној и одговорној земљи, не онаквој какву су водили Ђилас, Јеремић и сви остали, каква је била када је Србија на мапи Европе била најзначајнија тачка корупције у Европи“, рекао је Стефановић.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи с Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су раније данас три функционера општине Пожега због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк