Навигација

Нико није недодирљив

  • 13.12.2018

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се заменик начелника трећег одељења Полицијске управе за Београд, који је јуче ухапшен, сумњичи за одавање службене тајне и још неколико кривичних дела.

Стефановић је рекао да је истрага у току, да се спроводи по налогу вишег тужилаштва у Београду и да због тога не може да износи више информација.

"Видећемо, истрага ће показати за шта ће се још тужилаштво определити да га гони, а суд када дође до судског поступка ће утврдити да ли је крив или не", рекао је министар.

На питање новинара да прокоментарише писање медија да је реч о човеку који је важио за часног полицајца, Стефановић је поручио да не постоји нико ко је недодирљив.

Додао је и да то што је неко раније свој посао радио добро, не значи да ако се огреши о закон и буде осумњичен за кривично дело, да ће га претходни резултати од закона штитити.

"Свако ко се огреши о закон је неко ко може доћи под удар правде. И тужилаштво и полиција ће свој посао радити. Мени је важно да у Србији не постоји нико кога штити нити значка, нити политички, социјални, нити било који други статус. Свако ко се не понаша у складу са законом тужилаштво и полиција ће предузимати законом предвиђене мере", рекао је Стефановић.

Виши суд у Београду одредио је синоћ притвор до 30 дана заменику начелника Трећег одељења Полицијске управе за Београд Д. Ј. осумњиченом за злоупотребу службеног положаја у продуженом трајању и трговина утицајем.

МУП је јуче саопштио да је Д. Ј. ухапшен у акцији МУП-а на сузбијању финансијског криминала и корупције.

Д. Ј. за којег медији пишу да се зове Дејан Јовић, сумњичи се да је 1. новембра полицијском службенику ПС Звездара рекао да не предузима мере из своје надлежности према једном мушкарцу, за којим је била расписана потрага због кривичног дела насиље у породици.

У саопштењу полиције се додаје да је извршеним проверама у ПС Звездара утврђено да се по предмету није поступало у складу са законом, а полицијски службеник, против којег је поднета кривична пријава у редовном кривичном поступку, је осумњичен да је свесно обуставио даљи рад у том предмету.

Д. Ј. је осумњичен и да је у 16 ситуација неовлашћено приступао подацима грађана у систему ЈИС МУП-а и исте саопштавао трећим лицима.

Треће одељење полицијске управе бави се крвним и сексуалним деликтима.

Извор: Танјуг

Извор: Танјуг