Навигација

НИН и Данас настављају политику Таблоида

  • 30.11.2019

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је данас, поводом насловне стране Данас-а, да је кампања против председника Србије Александра Вучића почела јако давно и да насловне старне Данас-а и НИН-а представљају континуитет уређивачке политике листа „Таблоид”.

„Милован Бркић и „Таблоид“ су били први који су објавили такву врсту слике и мету на глави Александра Вучића. Нема никакве разлике између НИН-а, Данас-а и Таблоид-а. Поред кампање лажи они сада покушавају цртајући мету на Вучићу да пошаљу ужасну поруку за наше друштво”, рекао је Стефановић новинарима одговарајући на питање да ли се ради о својеврсној кампањи против Вучића.

На насловној страни викенд издања листа Данас појавила се карикатура која има намеру да извргне руглу осуде НИН-ове насловнице и да релативизује њену поруку.

На карикатури Предрага Кораксића Кораxа, у гро плану је исти снајпер са фотографије објављене на насловној страни НИН-а, уперен у груди председника Вучића, који је разгрнуо кошуљу испод које је нацртана мета.

Стефановић је, када је реч о насловној страни НИН-а, навео да су чак и немачки власници тог недељника који су повукли насловну схватили да је погрешно слати такве врсте поруке у земљи у којој је убијен премијер.

Он је додао да су поруке које се шаљу Александру Вучићу ужасне и монструозне.

„У нашем друштву тако нешто не би требало да буде дозвољено”, рекао је Стефановић и додао да нико не размишља о томе како је Вучићевој породици која гледа фотографије на којима је он на нишану.

Стефановић се нада да нико други неће схватити да је нормално да стављају слике којима се поручује „Имамо пушку и треба да урадимо нешто ужасно. И то је део политике који се ради са Александром Вучићем и Андрејем Вучићем и са многим другим људима, стављају их у криминални миље и посипају лажима”, рекао је Стефановић.

Како каже, толико има неистина да би требало да се држе конференције на сваких сат времена да би се демантовала свака нетачна информација.

Извор: Танјуг