Навигација

Ниjе донето решење о премештању Mилића

  • 11.06.2018

Никада није донето решење којим се начелник Полицијске управе Београд Веселин Милић распоређује на друго радно место, рекао је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упитан да ли је истина да је Милић решење које је наводно добио исцепао.


„Нисмо никада донели решење којим се он распоређује на неко друго радно место, а друга ствар нисам још упознао ниједног човека од када сам постао министар да сам му уручио решење, а да је рекао било шта друго осим ''разумем''“, казао је Стефановић на конференцији за медије у Палати Србија.


Додао је да не би остао министар унутрашњих послова да му се десило да је некоме уручио решење, а да решење тај неко одбије.


„Какав би мој ауторитет био да некоме уручим решење о било чему, а да тај неко каже ''ха, ха нећу''“, објаснио је Стефановић.


Истакао је да не жели да доводи јавност у заблуду да између њега и Милића нису добри односи.


„Веселин Милић је начелник Полицијске управе за град Београд, свој посао ради у складу са законом, када будем имао неку примедбу ја ћу разговарати са директором полиције. Зна се шта је законски пут и за распоређивање и за смену, зна се ко то покреће и ко то може да уради“, казао је Стефановић и додао да ће се ситуација у том смислу у Министарству унутрашњих послова увек спроводити по закону.


Упитан зашто Милића нема у јавности дуго, Стефановић је казао да не зна и додао да полицијски службеници нису медијске звезде, већ професионалци који треба да се баве својим послом и нису дужни да се појављају у медијима.


„Наш посао је да људи знају шта се дешава, а не да скрећемо пажњу, повећавамо гледаност или тираж“, казао је министар унутрашњих послова.

Извор: Танјуг