Навигација

Односи Србије и Турске у последњих неколико година постали су изузетни

  • 17.04.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са замеником министра унутрашњих послова Републике Турске Мухтеремом Инђеом о унапређењу сарадње полиције две државе. 

„Захваљујући блиској и доброј сарадњи председника Србије и Турске односи између две државе у последњих неколико година постали су изузетни и верујем да је то допринело да и сарадња два министарства унутрашњих послова у борби против организованог криминала, наркотика, тероризма, илегалних миграција буде пример како две полиције могу добро да сарађују“, рекао је Стефановић после састанка.

Министар Стефановић је навео да је са Инђеом разговарао о унапређењу сарадње у области борбе против тероризма и других видова криминала, као и о сарадњи специјалних и посебних јединца полиције.

Како је навео министар Стефановић, на састанку је било речи и о сарадњи у погледу безбедности турских држављана који пролазе кроз Србију.

„Разговарали смо о томе како да повећамо безбедност тих људи, да их обавестимо о њиховим правима и обавезама на територији Републике Србије и обезбедимо да сигурно стигну на дестинацију ка којој су се упутили“, рекао је Стефановић.

Заменик министра унутрашњих послова Турске Мухтерем Инђе на граничном прелазу Батровци данас ће Управи граничне полиције Министарства унутрашњих послова Србије донирати уређаје који детектују угљен диоксид у камионима и возилима.

Захваливши се на овој донацији, министар Стефановић је истакао да ће ови уређаји допринети ефикаснијем раду наше граничне полиције у откривању илегалних миграната који, скривајући се у камионима, покушавају на илегалан начин да пређе нашу државну границу.

Заменик министра унутрашњих послова Турске Мухтерем Инђе истакао је да је сарадња два министарства унутрашњих послова изузетно добра, посебно у области борбе против тероризма, организованог криминала и илегалних миграција.

Инђе је посебно похвалио заједнички рад српске и турске полиције на пољу заштите безбедности турских држављана који транзитирају кроз Србију.    

„Ми ћемо данас граничној полицији Републике Србије поклонити два уређаја за детектовање угљен диоксида“, рекао је Инђе и изразио уверење да ће сарадња две полиције и у будућности бити на завидном нивоу.

Инђе је министру Стефановићу пренео поздраве председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана и министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа.

Извор: МУП РС