Навигација

Озбиљна истрага тужилаштва поводом претњи одборници Двери

  • 08.12.2018

Извор: Printscreen RTS

Министар је изјавио да случај одборнице Двери Јелене Ђорђевић, која тврди да јој је лидер те странке Бошко Обрадовић претио насиљем, захтева озбиљну истрагу тужилаштва и да ће државни органи сачекати да се та истрага заврши.

"Неки су само декларативно против насиља, али онда су прешли са речи на дела па су почели да примењују насиље. Имамо последњи случај, одборнице из Двери из Ниша Јелене Ђорђевић, која је под својим пуним именом то изјавила да је била угрожена, да је имала претње, а онда се појавио и господин Мицкић који тврди да је био ангажован од стране Бошка Обрадовића да ову жену претуче зато што је имала другачије мишљење", рекао је Стефановић.

Како каже, то сада захтева озбиљну истрагу тужилаштва.

"Ми ћемо сачекати истрагу тужилаштва, јер ако се покаже да је ово тачно онда је то, нажалост, ужасан наставак кампање насиља према женама", рекао је Стефановић.

Стефановић каже да опозиција позива на пребијање и понижавање жена, да су рекли уврдљиве речи председници парламента и претили премијерки.

Истиче да када се деси да неко каже да премијерку треба силовати, онда се појави Драган Ђилас који то покуша потпуно да ревитализује.

"Ђилас је, нажалост, после исповести Јелене Ђорђевић која је рекла да је била угрожена од стране Обрадовића рекао да у то не верује и да то сигурно није тачно", рекао је Стефановић и додао да је то мајка двоје деце.

Министар је рекао да, када се појавила вест да је тој жени прећено, да су све опозиционе странке реаговале, али да су после када се сазнало јој није претила власт него Бошко Обрадовић, то покушали да ревитализују.

"Нека покаже истрага, али не смемо да дозволимо у друштву да било ко ревитализује насиље", поручио је Стефановић.

Додао је да је држава реаговала на напад на жену која није из СНС-а, нити блиска тој странци.

Извор: РТС

Извор: РТС