Навигација

Опозиција ништа није грађанима понудила

  • 13.04.2019

Извор: Танјуг

Министар унутрашњих послова и функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да опозиција није на данашњем протесту ништа понудила грађанима и да су могле само да се чују поруке мржње и претње.

"Могла је да се чује мржња против свих нас. Нисам чуо шта нуде људима који су дошли. Не нуде им ништа, осим мржње и претњи ништа нисам чуо. Прете полицајцима, постављаће судије и тужиоце који њима одговарају и друго. То би ваљда било независно и самостално судство", казао је Стефановић.

На питање како види захтеве опозиције, Стефановић каже да је врхунац демократије, према опозицији , да Ђилас, Јеремић и Обрадовић одлучују о свему и да новинари пишу како одговара СзС.

"Јер, ако не буду тако писали можда им неко покуца на врата редакције", додао је министар полиције.

Навео је да би опозиција да уређује РТС како њој одговара да би онда могли да кажу да је то задовољавајуће.

Напоменуо је да су изборна правила управо они донели још 2000. године и да она нису мењана.

"Они би да буду и регулаторно РЕМ-а", додао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је могао да чује на протесту да Вучић насељава Мађаре и истакао да је поносан на ту националну мањину, као и на све друге, што живе у Србији и доприносе различитости.

"Ако 7.000 људи дође и каже биће како ми хоћемо, је л' то демократија? Мислим да већина грађана не подржава такву врсту демократије", нагласио је Стефановић на конференцији за медије.

Навео је да је у оквиру кампање "Будућност Србије" у много мањим местима било много више људи него на данашњем протесту опозиције, као и да је уверен да ће одзив на митинг Будућност Србије, 19. априла, бити неупоредив са данашњим.

"Да видите 19. априла колико ће бити људи. Позивам све да дођу", поручио је Стефановић и додао да ће тада сви моћи да виде шта је велики скуп.

Каже да њему говорници на протесту нису били нарочито интересантни и да се нису много потрудили, пошто је било све у складу са оним "Ђиласовим - градићемо школе тамо где је то потребно".

Извор: Танјуг