Навигација

Опозиција се окупља због фотеље

  • 26.07.2018

Извор: МУП РС

Члан Председништва Српске напредне странке и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да се опозиција уједињује због фотеље и да својим иступима отежавају положај Србије у преговорима око Косова и Метохије.


Он је рекао да Ђилас, Јеремић, Тадић и Јанковић покушавају да рециклирају све што су радили претходних година" и додао да су они у периоду док су били на власти дозволили да се направе прелази на Брњаку и Јарињу, да су они иницирали да се преговори о КиМ преселе из УН у ЕУ, да је за њиховог мандата већина земаља признала независност Косова.


Зна народ да се они окупљају због фотеље. Ти људи ужасно отежавају положај Србије у преговорима око Косова и Метохије", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.


Он је додао да председник Србије Александар Вучић са тимом људи покушава да од немогућег створи нешто.


Осврнуо се на 2012. годину када је СНС дошао на власт, да су им тада лидери највећих светских сила говорили да је Косово готова ствар. 


За време Вучића успели смо да земље које су признале независносат Косова почну да повлаче признање. У Бриселском споразуму имамо идеју о формирању ЗСО, данас имамо Србе у полицији", нагласио је он.


Коментаришући писмо владике Теодосија да подела Косова води исељењу Срба, Стефановић је рекао да не разуме због чега појединци покушавају отежавати позицију када се Србија ништа није договорила, нико јој ниста није понудио.


Председник Александар Вучић покушава да исчупа немогуће. Овде је борба у којој један човек са тимом покушава нешто да уради, а остали седе у прикрајку, чекају и критикују",рекао је он.


Стефановић се осврнио и на оптужбе Приштине да је Београд крив за убиство Оливера Ивановића и додао да се иза тога крије покушај пристинске власти да заузму север Косова.


"Они покушавају физички да заузму север Косова а то би значило крај слободе за Србе на КиМ и идеје да они тамо могу да опстану", закључио је он.

Извор: Танјуг