Навигација

Оригинални снимци пребијања у Новом Саду су у полицији

  • 16.09.2020

Извор: Printscreen

Постоје оригинални снимци пребијања младића у Новом Саду и у полицији и у тужилаштву, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и наводи да нико није штитио Ивана Контића, осумњиченог за пребијање.

Поводом тврдњи Маринике Тепић да полиција нема тај снимак и да се у том случају није правовремено реаговало, Стефановић је на ТВ Пинк рекао да се износе лажни подаци са циљем да се пољуља полиција, да се каже нешто лоше против Александра Вучића и МУП-а из политикантских разлога.

"Толики је број бесмислица и лажи које се износе сваког дана. Да ли то треба демантовати сваки дан? Покажете и пружите доказе и податке и сутра иде следећа лаж", рекао је Стефановић.

Навео је да је сва процедура у вези са тим случајем урађена у складу са оним што је тужилаштво наложило полицији.

"Да ли је било у пропуста у раду полиције и тужилаштва? Да ли нису довољно брзо радили? То ће проверити Сектор унутрашње контроле што се тиче полицијског дела посла, тужилаштво свој део, али нема говора да полиција није поступала", каже Стефановић.

Министар је рекао да се пребијање догодило око пола један ноћу, сутрадан у 11 сати је пријављен случај и да је полиција, када је добила сазнања и извештај лекара о повредама, одмах обавестила тужилаштво.

Навео је да ту било неких недоумица и да је инсистирао да се изјасне људи из полиције који су поступали те ноћи, да се полиграфски тестирају, да се провере телефонски подаци да ли су позивали у то време тужилаштво, колико су трајали разговорили.

"Оно што сам видео до сада, све је урађено у складу са прописима. Да ли је то требало да буде брже, да ли је требало да буде другачије, нека утврди Сектор унутрашње контроле", рекао је Стефановић.

Поводом тврдњи Маринике Тепић о заташкавању тог случаја и њених напада на породицу Александра Вучића, Стефановић је рекао да је Контић у статусу осумњиченог и да за то има да одговара.

"Нити га ко штити, нити ко било шта интервенише за њега, нити нас интересује да га на било који начин сачувамо. Интересује нас да дође пред лице правде у Србију да одговара", рекао је министар.

Навео је да се за осумњиченим трага у сарадњи са свим регионалним полицијама.

"Наћи ћемо га, биће нађен, не треба ни он нити било ко да мисли да нећемо открити где је, и тог човека ћемо привести пред лице правде и пред судом ће имати прилику да одговара", рекао је Стефановић.

Навео је да су напади на породицу Вучић постали шаблон и да је реч о бесмисленим монструозно конструисаним лажима које служе само да се нападне и Александар Вучић и држава.

"Зашто је крив Андреј Вучић? Ако је и било пропуста у раду, узмимо да је и било пропуста у раду полиције и тужилаштва, зашто је ту крив Андреј Вучић? Какве то везе има с тим човеком", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг