Навигација

Очекујем најоштрију казну због случаја у Нишу

  • 13.04.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да очекује најоштрију казну за ухапшеног директора Геронтолошког центра у Нишу, који се сумњичи за неправилности у раду тог центра, што је довело до ширења заразе вируса корона међу корисницима и запосленима.

Стефановић је рекао да ће тужилаштво квалификовати дело, али да се директор сумњичи да је пропустио већи број радњи којима је морао да заштити здравље људи који су му поверени у центру, а дозволи је да дође до ширења заразе, и већи број лица је заражен.

"Није чак ни пријављивао када се десио први или други случај. Нису пријављивали, колико смо обавештени, ни случај високе температуре. Тежак случај и ужасна ствар", рекао је Стефановић за Београдску хронику РТС.

Министар је навео да су медицински стручњаци одмах приступили и заражене пребацују у здравствене установе и предузеће све мере да њихово здравствено стање буде стабилно.

"Тужилаштво ће квалификовати дело, очекујем најоштрију могућу казну", рекао је Стефановић.

Додао је да је директор, према ономе што се чуо, дозволио посете и комуникацију са родбином која је дошла из Аустрије и других земаља.

"То је пример како једна ситуација није смела да се деси", подвукао је он.

Стефановић је рекао и да се цела држава бори и успела је добрим мерама да сачува здравље најстаријих.

"Када погледате ситуацију у Европи и свету, наша земља је једна од најбољих у том смислу и велика је захвалност најстаријим грађанима који су дисциплиновани", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг