Навигација

Очистићемо жито од кукоља

  • 10.01.2019

Извор: МУП РС

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић оценио је да су се неки напредњаци много заиграли и да су појединци СНС доживели као средство остваривања неких личних циљева, привилегија и богаћења.

Он је за "Српски телеграф" истакао да лидер напредњака Александар Вучић није случајно рекао да неки функционери шурују са опозицијом.

"Сигурно је да ћемо очистити жито од кукоља, неки напредњаци су се много заиграли. Вучићу не треба цртати, а и грађани добро виде ко се бори, а ко се не бори. Сигуран сам да председник све што каже не каже случајно и да тако скреће пажњу људима у странци на те појаве", рекао је Стефановић.

На питање с ким то шурују поједини напредњаци, он каже да су они из опозиције са којима праве "пактове", Драган Ђилас, Вук Јеремић, Борко Стефановић, Бошко Обрадовић.

"Дакле, то су људи који су фактички перјанице те групације која покушава да смени Вучића", наводи Стефановић.

Упитан да ли они руше Вучића изнутра, Стефановић каже да су то људи који су замишљали деловање унутар СНС на сличан начин како је то било за време деловања Ђиласа, Јеремића, Бориса Тадића, Борка Стефановића.

"Покушавају да ослабе Вучића изнутра да би тако слабији можда попустио под њиховим притисцима", каже Стефановић.

Он додаје да када су видели да Вучић не дозвољава да држава иде путем корупције и личног богаћења, што је, како каже, било препознатљиво у време власти демократа, онда им се одједном не свиђа Вучићева политика.

"Наравно, они су свесни да не постоје на политичкој мапи Србије, немају личну снагу и неће то јавно и гласно рећи, него ће се служити сплеткарењем и прављењем "пактова" са некима из опозиције", објашњава Стефановић.

Он је рекао и да ће Вучић бити "гори и тежи" у свим мерама које предузмиа и доноси баш зато што ти притисци постоје.

"Тако да је бесмислено уопште да неко мисли да притиском и неком таквом врстом понашања може проузроковати да он промени став. То могу да мисле само људи који га не познају добро", навео је он.

Упитан ко су ти људи у СНС, каже да се то може видети јасно када се анализира ко су људи из редова руководства СНС које људи из опозције никада не помену у негативном контексту.

"Дакле, прихватљиви су за оне који су ојадили земљу, опљачкали. То је један од индикатора", наводи Стефановић.

Он додаје и да ти људи улазе у политчку борбу "салонски", односно само када је то лако, па, како каже, "имате саопштења која су млака као планински поток, не можете да осетитие жар у њиховим речима".

На питање да ли у то убраја и коалиционе партнере, каже да убраја све.

"Имате људе који су се свесно склањали. Не могу да кажем да су сви шуровали са опозицијом, али су проценили да би било какво сукобљавање са било ким штетило њиховим политичким рејтинзима уопште не сагледавајући суштину да су многи од њих фактички захваљујући Вучићу ту где јесу. Нису спремни да уђу у заштиту ни Вучића ни заједничке државне политке", истакао је он додајући да има људи из редова коалиционих партнера који су у тешким временима подметали леђа и нису питали колико ће то да их кошта.

Поводом тога што Ивица Дачић каже да га вређа када га питају да ли је лојалан Вучићу, Стефановић наводи да свако од тих људи у потпуности зна реалност и ко је коректан партнер, а ко није.

Стефановић је поновио и да је заговорник избора.

"Увек сам био при ставу да ми треба да будемо ти који дозвољавају да се изађе на проверу народне воље зато што мислим да имамо много разлога да будемо поносни оним што је урађено и на пољу запошљавања, изградње фабрика, довођења инвеститора, јачања земље", каже Стефановић.

Он истиче и да у међувремену људи који протестују на улицама доводе у питање суштину Вучићеве власти.

"Доводе у питање легитимитет и Алексдандра Вучића и наше власти и зато мислим да треба да проверимо народну вољу да се изађе на изборе", закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг