Навигација

Оштре казне за оне који крше полицијски час

  • 06.04.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће сви који крше полицијски час бити оштро кажњавани, истичући да држава мора да санкционише такве људе како би показала онима који остају код куће да раде праву ствар. 

"Проценат кршења полицијског часа је мањи него у првим данима", рекао је Стефановић за тв Прва и навео да се највише кршења дешава у Београду.

Каже да ће детаљни подаци о полицијском час који је трајао од суботе у 13 сати бити изнети ујутру, када се полицијски час заврши, и додао да су припадници МУП-а обављали редовне и ванредне контроле.

Навео је да је од суботе до данас од укупног броја прегледаних возила у Београду, око 6,5 одсто није имало дозволу за кретање и да је то неколико стотина људи.

Стефановић је подсетио да је казна за кршење полицијског часа до 150.000 динара, ако су прекршене мере самоизолације казна је и до три године затвора, док онај ко је угрозио нечији живот и до 12 година затвора.

Министар је навео да је до сада изречено више затворских казни за кршење самоизолације.

Стефановић је рекао да је и менаџер једног хотела у Београду осуђен на казну затвора, као сви који су се у том хотелу затекли, јер су прекршили меру која одређује да највише две особе могу да буду на јавном месту ван полицијског часа.

Говорећи о увођењу полицијског часа као мери у спречавања ширења вируса корона, док неке државе у региону то нису урадиле, Стефановић је мишљења да је та мера уведена јер није било довољно дисциплине.

Истакао је и да већина грађана поштује мере полицијског часа.

"Ова мера је донета да би смо спасили животе", закључио је Стефановић.

Извор: Танјуг