Навигација

Полиција била у Скупштини Србије како би штитила парламент

  • 13.04.2019

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција била у Скупштини Србије како би штитила парламент.

„Имали смо прилике да видимо упаде у институције, уношење тестера, ломљење државне имовине. Новинари су питали где је полиција. А, када имате такву врсту понашања као у Старом граду, Параћину, и неразумљиве сцене, постоји опасност да поново не упадну у Скупштину, пале и краду слике“, објаснио је он у изјави за Прву.

Стефановић је подвукао да је полиција била тамо у довољном броју да одбрани Скупштину од покушаја да се заузме и да је била уз сагласност надлежних скупштинских органа.

Казао је да се нико није надао ни да ће демонстранти упасти у РТС, па се сада мора рачунати са свим, али је додао да је захвалан што није било упада.

Полиција је, како је нагласио, била спремна да брани животе запослених, али и углед Србије, да помогне да не дође до инцидената.

Негирао је тврдње опозиције да су спречавани аутобуси да дођу у Београд.

„Данас стицајем околности ниједан аутобус који је путовао у Београд није заустављен. Сви који су кренули по реду вожње, а тако и возови су стигли у Београд. Ниједан проблем нисмо имали“, рекао је он.

Стефановић каже да је очигледно проблем био у одзиву, то јест да се одазвао мањи број људи него што су организатори желели, па су им сада криви други, а тако и превозници, а и Београђани, зато што нису изашли на улице.

„Не могу да доведу импресиван број. Због тога се сада поставља питање што су нас лагали у претходном периоду, како је на њиховим скуповима било 50.000 људи, а на данашњем скупу било је 7.500. То показује да нису говорили истину“, рекао је он.

Истакао је да на данашњем протесту, који се за сада одвија без инцидената, опада број учесника, као и да се тренутно у шетњи налази између 4.000 и 5.000 људи.

Стефановић је, у изјави телевизији Прва, рекао да је током читавог скупа, који је до сада протекао без инцидената, било 7.300 и 7.500.

„Током говора одређених људи број уцесника се смањивао. Одлазило је неколико десетина, а после Сергеја Трифуновића и више стотина људи“, рекао је он.

Пренео је да је председник Србије Александар Вучић имао намеру да се, поводом захтева опозиције, обрати грађанима, али је од тога одустао када је чуо поруке са скупа.

„Одустао је да се обрати, јер на те поруке и говоре можете само да се насмејете“, казао је Стефановић.

Изразио је наду да ће се шетања завршити мирно.

Извор: Танјуг