Навигација

Полиција од првог дана ради на расветљењу случаја исписивања графита на кући потпредседника Странке слободе и правде

  • 12.10.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција од првог дана ради на расветљавању случаја исписивања графита на кући потпредседника Странке слободе и правде Дејана Булатовића, наводећи да прве информације указују на сумњу да је то урадио његов близак пријатељ, који, како каже, одбија сарадњу са полицијом.

Стефановић је, гостујући на Пинку, рекао да је у прва 24 сата саслушано 12 лица и урађено све што треба, да су прегледане сигурносне камере у ширем реону, те да је утврђено да камере на Булатовићевој кући тада нису биле у функцији.

Додао је да се од тих 12 лица 11 добровољно подвргло полиграфу, а да је то одбио Зоран Радмиловић, близак пријатељ Булатовића и члан Странке слободе и правде.

Стефановић је рекао да су прве информације указивале да постоји могућност да је Радмиловић извршилац дела.

Навео је да је полиција током претреса Радмиловићеве куће пронашла боју која одговара оној на Булатовићевој кући, четкице за исписивање које одговарају ширини исписаних слова, као и дуксерицу умазану бојом која одговара боји којом су исписани графити.

Додао је да је Радмиловић одбио не само полиграфско испитивање, већ и графолошко вештачење.

"Он није желео да изговори ниједну једину реч, нити да на било који други начин помогне свом пријатељу у истрази", рекао је Стефановић.

Оценио је да полиција и тужилаштво раде врло професионално на овом случају и додао да је очигледно да оно што су говорили Драган Ðилас и Булатовић нема никакве везе са истином и да покушавају да случај политизују, оптужујући СНС да стоји иза исписивања графита.

"Тиме желе да прибаве неки политички поен или скрену пажњу јавности на нешто што ће на крају ипак да им се врати као бумеранг. Очигледно је да је једина политика Ðиласа и целе те екипе потпуна политизација сваког случаја. Што горе по нашу земљу, то боље по њих", додао је Стефановић.

Извор: Танјуг

Извор: Пинк.рс