Навигација

Полиција показала максималну уздржаност све до тренутка док животи полицајаца нису били угрожени

  • 09.07.2020

Извор: Printscreen

“Као што је то јасно и очигледно свим грађанима Србије када нико не напада припаднике полиције и не уништава имовину наше земље, нема ни потребе да полиција на било који начин интервенише.

Нажалост, морам да констатујем да и вечерас имамо кршење закона и непријављене скупове, кршење епидемиолошких мера, али и инциденте у појединим градовима. Овом приликом још једном позивам грађане који учествују у демонстрацијама да не прибегавају насиљу. 

Истакао бих да су тврдње да полиција користи некакве тобожње параполицијске формације током ових протеста потпуно лажне. Такве инсинуације потребне су Драгану Ђиласу и сличнима да прикрију чињеницу да су у претходна два дана организовани батинаши и то од оних који су позивали људе на окупљање.

Управо ти људи покушавали су да уништавају државну имовину, упадали су у зграду Скупштине, а јасно смо виделе људе који су провалили врата парламента и људе који су их на то позивали. Јасно смо видели и Срђана Нога и Дамјана Кнежевића, али и друге који су у претходном периоду учествовали на митинзима опозиције. Јасно смо видели и да је полиција показала максималну уздржаност све до тренутка док и животи полицајаца нису били угрожени.

Истакао бих и да сам истовремено изненађен чињеницом да су неки од изгредника веома брзо пуштени на слободу. Нико од њих није приведен јер је изражавао другачије мишљење, већ зато што је каменицом, палицом, лопатом покушавао да угрози животе припадника полиције.

Нема ни говора о сарадњи полиције са било којом изгредничком групом и тражим од надлежних државних органа да најоштрије казне оне који су насиљем покушавали да остваре своје политичке циљеве.

А полиција ће учинити све да идентификује свакога од тих људи. Мирни и законити протести су увек дозвољени у нашој земљи, али насиље и позиви на рушење воље грађана никада и никоме неће бити допуштени.“ 

Извор: МУП РС