Навигација

Посебан опрез у вожњи током летњих месеци

  • 07.07.2019

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић апеловао је данас на возаче да обрате пажњу и посебно буду опрезни у вожњи током летњих месеци када су уједно и највећи ризици за саобраћајне незгоде.

„Важно је да се број саобраћајних несрећа смањује из године у годину, али свеједно ми покушавамо да апелујемо на возаче и друге учеснике у саобраћају поготово сада када су температуре веома високе и када су услови за вожњу због тога и умора отежани, да је баш тада потребна посебна пажња на путу и у току вожње“, рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Летњи месеци, јун, јул и август су месеци када је ризик већи јер се показало да се половина смртних исхода деси тада, рекао је Стефановић.

„Позивам све учеснике у саобраћају да размишљају о свом, али и животу других људи и да додатно обрате пажњу у најризичнијим моментима“, рекао је министар и подсетио да током летњег периода велики број људи пролази кроз Србију.

Стефановић је додао да је пооштрен Закон о безбедности саобраћаја и у близини школа брзина ограничена на 30 км/х, да се ради на едукацији и захвалио полицацијима који учествују у обукама деце школског узраста.

„Задовољни смо резултатима и у последње време у зони школа нисмо имали ниједно настрадало дете, што је најважније“, рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк