Навигација

Предузимају се све мере које су потребне да би се ватра угасила

  • 31.07.2018

Извор: Танјуг

Све мере се предузимају како би се угасио пожар, који је у уторак увече избио код Пупиновог моста у Земуну, али ситуација је тешка, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић додајући да су четири ватрогасца лакше повређена у пожару. 


Предузимају се све мере које су потребне да би се ватра угасила, али нажалост је веома тешка ситуација јер је велики пожар и тешко се прилази. Ватрогасци улазе у сваком тренутку у све зграде и ризикују своје животе да бисмо то решили", рекао је Стефановић, обраћајући се новинарима на месту пожара. 


Министар је рекао да се ситуација прати из секунде у секунду" и да ће бити наложена евакуација, на први знак било какве опасности. 


Стефановић је прецизирао да 62 ватрогасца и 19 ватрогасних возила покушавају да угасе пожар. 


Према његовим речима, ватра се у првим моментима појавила у једном од објеката, који је складиште или фабрика намештаја, те је очигледно да је одатле кренуо да се шири пожар".


Министар је рекао да ће о узроцима пожара моћи да се говори наредних дана, када се обави комплетан увиђај.


Напори свих људи из спасилачко-ватрогасних јединица и полиције су усмерени на локализацију пожара и заштиту околних магацина и стамбених објеката. Важно нам је да покушамо да у наредним сатима ставимо ватру под потпуну контролу и да са довољним бројем ватрогасаца и довољном количином воде успемо да угасимо на крају овај пожар", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг