Навигација

Против лажних вести боримо се истином

  • 06.04.2020

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се држава против лажних вести у вези са вирусом корона бори истином коју свакодневно саопштавају стручњаци, али и да је медијима дозвољено да сниме и покажу грађанима ко говори истину, а ко пружа лажну вест.

Упитан да прокоментарише случај новинарке портала нова.рс која је писала о стању у КЦ Војводина, Стефановић је рекао да су лажне тврдње из њеног текста о томе да у тој установи медицински радници раде без заштитне опреме, повећале степен панике.

"Да ли је то у реду, да ли има право да угрози здравље других, успаничи и пољуља веру у наш здравствени систем и лекаре који се боре радећи да помогну свим пацијентима?", упитао је Стефановић.

Каже да како у редовном, тако и у ванредном стању, новинари би требало да се придржавају прописаних начела, наводећи да се грађани и новинари, такође, кажњавају за ширење панике и када није ванредно стање.

"Лажним вестима се боримо истином, тако што све случајеве коментаришу стручњаци, медији могу да сниме, а можете и да одете и видите својим очима да ли лекари и медицинско особље имају маске или немају, да ли има толико заражених и излечених или нема...И онда да на крају схватите ко су људи који говоре истину, а ко су људи који због два клика више желе да вам пруже лажну вест", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг