Навигација

Разобличавање лажи

  • 21.06.2022

Извор: Printscreen

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић данас је реагујући на оптужбе које је на његов рачун изрекла Дијана Хркаловић, рекао да адвокат Владимир Ђукановић стоји иза , по његовим речима, политичко - медијске хоботнице која врши притисак на институције, и која износи лажи о њему.

„Нисам криминалац, а поготово не завереник против председника Александра Вучића, човека кога подржавам у политици већ 20 година, и пратим његову политику која чини Србију бољим местом за живот“, поручио је Стефановић у видео изјави коју је доставио медијима.

Он је истакао да је Дијана Хркаловић у претходним данима изнела бујицу лажи о њему и о догађаjима из прошлости, те да је врло јасно да у ономе што говори, каже, “нема ни трунчице истине”.

Додао је да је Хркаловић мењала став у складу са сoпственим инетерсима, бранећи се пред судом, јер је оптужена за озбиљна кривична дела, до последњих изјава о њему, што је како је рекао, трансформација која се дешава од тренутка када Владимир Ђукановић узима њен случај у руке.

“Круцијална ствар у кривичном поступку против Дијане Хркаловић, сада пред судом, је предмет недостављања порука тужиоцу, након вештачења телефона Беливука, порука између Беливука и једног високопозиционираног службеника, који је у то време био у врло блиским, интимним односима са Дијаном Хркаловић”, рекао је Стефановић.

Дијана преноси поруке Беливуку, а њен блиски, интимни пријатељ има различита виђења, дописује се с њим, размењује различите врсте порука и поздраваља га од Дијане, охрабрује, указује му шта треба или не треба да уради…, додао је Стефановић.

Наводећи да не зна шта је изворни садржај порука, јер их никада није видео, затражио је од суда да све те поруке објави.

“Да покаже шта је речено и да видимо ко је имао интерес, а ја сам уверен да је то Дијана Хркаловић, да се заштити од јавности или кривичног гоњења зато што даје инструкције и директно се повезује са кланом Беливука. Да видимо ко је имао интерес да не доставља тужилаштву ту врсту материјала”, рекао је Стефановић.

Потпуна је лаж, додаје Стефановић, да је то доставила мени.

"Никада нисам имао скај телефон" каже Стефановић који је позвао државне органе и службе да изађу са информацијама које све користио скај телефоне за комуникацију са криминалцима.

Стефановић је поручио да је веома важно да наше службе изађу са информацијама ко је све користио скај телефоне, наводећи да то каже јавно зато што он зна да те информације имају и наше и стране службе које су партнери европске службе.

" Све их позивам да објаве све информације о свим скај телефонима, сваки садржај комуникације и све гласовне комуникације и да видимо ко су та имена из Србије и ко су ти људи", рекао је он.

Стефановић је нагласио да је уверен да ће се јавност изненадити за неке, како је рекао, који су комуницирали са криминалцима и мафијашима и покушавали да кроз тај вид комуникације заштите себе и свој криминал.

Навео да он потпуно верује у институције Србије и да ће оне до краја расветлити сваки од ових случајева и да ће доћи до истине ко је користио скај телефоне и ко је био сарадник криминалних група.

Гоговрећи о Дијани Хркаловић, Стефановић је рекао да је она у недавном обраћању јавности рекла како је била у Израелу на одмору и потврдио да је то тачно.

"Али, није до краја, пошто није рекла ко јој се придружио на том летовању. А ради се о једном од припадника кавачког клана, вођа навијача Партизана са Карабурме и човека који је са њом био у врло блиским односима. Придружио јој се на летовању и о томе постоје докази и чак сведоци. Иако нисам у то време имао било какав податак да је она починила било какво кривчно дело, нисам могао да дозволим да таква особа настави да ради у МУП и онда је била након тога принуђена да поднесе оставку и да оде из МУП-а", навео је Стефановић.

Каже да то говори само да је она све време очигледно имала комуникацију са различитим криминалцима.

"Нисам имао довољно информација о томе и нисам предузео довољно корака на време. И жао ми је због тога и то јесте моја објективна кривица", рекао је Стефановић.

Такође, важно је да наши органи кажи и да ли је Хркаловићева имала телефонску комуникацију са Дарком Елезом, који је осумњичен за тешка кривична дела, рекао је Стефановић.

"Затим, да ли је поседовала скај телефон са којим је размењивала поруке са Елезом. И веома важно, да ли су те поруке размењивали као директне гласовне поруке између њих двоје, јер у том случају шаљете онда свој глас и то буде забележено и нема сумње ко је са друге стране", објаснио је Стефановић.

Додаје и да је веома важно да се види да ли наше службе имају информације да ли су се они сретали у периоду када је она била државни скеретар МУП-а или Управе криминалистичке полиције или када је била на било којој другој дужности у МУП-у.

Он наглашава да му је веома стало да разјасни приче око Јовањице, због помињања председника Вучића и његове породице.

Нејасно му је, каже, зашто је Хркаловић, изашла са том причом, иако је он, каже, јасно на бази доказа, показао на конференцији за штампу непосредно по вештачењу телефона Предрага Коловије да Андреј Вучић са тим нема никакве везе.

Стефановић је рекао и да никада није предузимао ништа са циљем да нанесе штету ни председнику Александру Вучићу ни његовој породици, те да је напротив, покушао је да уради нешто што ће му помоћи и скинути део терета са леђа.

"Када у томе нисам успевао и када сам правио грешке вероватно сам му нанео бол и тугу о чему је он говорио у јавности. Мени је веома важно да он и јавност зна да то није било са намером да му се направи штета", казао је Стефановић.

Он наглашава да има велико поштовање за тог човека, да никада неће изневерити поверење које му је дао и да је захвалан, за разлику од многих, који су, како је рекао, захвални само до последњег дана фукције, за све што је учинио за њега и његову породицу.

Извор: Танјуг

Извор: Youtube.com/Небојша Стефановић