Навигација

Састанак министра Стефановића и министарке одбране Црне Горе Ињац

  • 13.09.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Кремсу у Аустрији са министарком одбране Црне Горе Оливером Ињац. Министри су изразили задовољство због прилике да се сретну уживо, након састанка путем видео-конференције реализованог у фебруару ове године.

Данашњи састанак био је прилика за разговор о важним темама у области билатералне војне сарадње, у оквиру које је закључено да постоји доста простора за њено унапређење.

Министар Стефановић је нагласио да ће окончање процедуре именовања изасланика одбране Црне Горе у Србији, поред већ започетог ангажмана изасланика одбране Републике Србије у Црној Гори, допринети конкретизацији а тиме и успеху свеукупних напора за подизање сарадње на виши ниво. Закључио је да је јачање регионалне сарадње кључни фактор за унапређење поверења, али и просперитета и стабилности у региону.

Министарка Ињац је пренела да ће Црна Гора наставити да се снажно залаже за европске интеграције, као и да чланство у НАТО не представља препреку за сарадњу са Србијом у многим областима.

Обострано је апострофиран значај наставка европских интеграција, као и потреба даљег развоја сарадње у областима од заједничког интереса.

Министар Стефановић налази се у дводневној посети Републици Аустрији где ће учествовати на конференцији министара одбране тзв. Грац формата, који окупља Аустрију, Албанију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Северну Македонију и Србију, и која се одржава у Кремсу.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране