Навигација

Стефановић и Алгувејли о јачању пријатељских односа и сарадње у области одбране

  • 13.01.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Арапске Републике Египат у Србији Амр Фати Мохамед Алгувејлијем.

На почетку сусрета, министар Стефановић подсетио је на принципијелни став Републике Србије у вези са једностраним проглашењем независности такозваног Косова и указао на неопходност поштовања Резолуције Савета безбедности УН 1244.

Стефановић је констатовао да су две земље заинтересоване за јачање пријатељских односа и проширење сарадње у области одбране и изразио очекивање да ће у најскоријем року бити завршено усаглашавање Меморандума о разумевању о војној сарадњи.

Амбасадор Алгувејли честитао је министру Стефановићу ступање на нову дужност и нагласио значај сарадње у области одбране за унапређење свеукупних односа две државе.

Он је изразио очекивање да ће епидемиолошка ситуација дозволити одржавање 13. заседања Мешовитог војног комитета, које је планирано у Каиру у првој половини 2021. године, а током којег би била разматрана питања која се односе на даље интензивирање и унапређење војно-економске и научно-техничке, војно-војне, војномедицинске и војно-образовне сарадње Србије и Египта.

Током данашњег сусрета, амбасадор Алгувејли упутио је позив министру Стефановићу да званично посети Египат.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране