Навигација

Свака врста насиља биће најоштрије санкционисана

  • 09.10.2018

Извор: МУП РС

„Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду расветлили су напад на двојицу младића албанске националности који су претучени у Футошкој улици.


Полиција је после интензивне вишечасовне истраге идентификовала све нападаче који су претукли двојицу младића и ухапсила четири особе осумњичене за ово кривично дело. Пронађена је и одећа, коју су осумњичени носили у недељу ујутру приликом напада, што је важно за наставак истраге.


Иако досадашња истрага, укључујући и разговор са осумњиченима, али и једним од оштећених, указује да овај инцидент није подстрекнут на националној основи, полиција ће испитати све наводе веома детаљно и доћи до потпуне истине.


Полиција је, такође, идентификовала и особе које су у суботу увече учествовале у тучи у једном угоститељском објекту у „Бетон хали“ у Београду. Неки су већ приведени, док се за осталима интензивно трага и очекујем да они ускоро буду ухапшени.


Србија неће бити земља у којој се било ко, без обзира на националну, верску или неку другу припадност, осећа угроженим, нити ће бити земља у којој ће дивљачки напади проћи некажњено.


Ово је држава у којој влада право и у којој ће свака врста насиља бити најстроже санкционисана, а полицијски и тужилачки органи реаговаће брзо и ефикасно како би грађани били безбедни и сигурни.“


Извор: МУП РС