Навигација

Скандалозна политичка демонстрација хрватских власти

  • 10.09.2019

Извор: МУП РС

Очигледно се ради о једној политичкој демонстрацији хрватских власти, што је скандалозно, поготово што то раде на теми антифашизма, оценио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забрану делегацији Војске Србије да у Хрватској присуствују обележавању дана Јасеновачких новомученика.

"То је ствар на којој Хрватска мора на унутрашњем плану да поради. Напросто, не може се величати нацистички режим Хрватске у Другом светском рату. Морају да се суоче с тим, да су на њиховој територији били концентрациони логори за децу. То су монстроузне ствари. Што пре се суоче с тим, пре ће прихватити то да се и обележава страдање Срба у Другом светском рату на њиховој територији", рекао је Стефановић.

Он је поновио да је долазак делегације Србије у Хрватску "уредно био најављен као и прошле године на исти тај догађај и када није било никаквих проблема".

"Ове године је пријављено локалној полицији да ће опет доћи и никакав проблем није био. Гранична полиција Србије обавестила је граничну полицију Хрватске о томе да ће припадници Војске Србије прећи границу и замолила за асистенцију за неометан прелазак државне границе", прецизирао је Стефановић.

"Уручивање протестне ноте за то би било скандалозно да је наша амбасадорка примила. Зашто би примила такву врсту протеста? Зато што смо све урадили како треба? Не видим други, осим политичког разлога за овакво показивање силе Хрватске", оценио је Стефановић.


Извор: Танјуг