Навигација

Спремни смо да заштитимо све грађане и наше госте

  • 10.01.2019

Извор: МУП РС

Свакако је Путинова посета важна тема за нас зато што чекујемо долазак већег броја људи и наравно да смо свесни безбедносних импликација које то носи, рекао је вечерас потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, те поручио: "Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо свакога и пружимо сигурност свима грађанима Србије и нашим гостима".

Он је за Прву ТВ, а након проширеног састанка Градског одбора странке, пренео да је полиција спремна да испуни сваки задатак и да високе државне званичнике какав је председник Путин дочека на најбољи могући начин, да пружи пуну сигурност и безбедност као и свим грађанима који буду дошли тог 17. јануара и "колонама које буду ишле ка Храму Светог Саве где ће у 19:00 сати бити скуп".

"Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо сваког и пружимо потребну сигурност свим грађанима Србије и нашим гостима", поручио је Стефановић. 

Како је навео, увек је важно када нас посећује председник једне од најважнијих држава света, која је пријатељска и додаје да ће разговори који ће се водити имати утицаја на нашу економску и политичку будућност. 

"Имали смо већ прилике да обезбеђујемо велике посете председника различитих држава света, премијере који су долазили из Европе, Кине, све који су били наши најзначајнији гости 2017. и 2018. године", поменуо је Стефановић додајући да ће посета Путина имати за последицу даље унапређење односа две земље. 

Додао је и да ће се разговарати и о томе шта још можемо да унапредимо у економији, расту инвестиција, јер, како је приметио, квалитетнији живот је оно што мотивише људе и у Србији и у Русији и у сваком другом делу света.


Извор: ТВ Прва

Извор: ТВ Прва