Навигација

Србија и Српска нераскидиво повезане

  • 05.10.2018

Извор: МУП РС

Изасланик председника Србије Небојша Стефановић рекао је данас у Источном Сарајеву да је Србија нераскидиво повезана са Републиком Српском. 

Стефановић је нагласио да је Србија данас у економском и сваком другом смислу снажнија и да јој то даје могућност да Републици Српској још снажније помаже.

"21 милион евра смо уложили у Републику Сропску и то није претња никоме. Она показује да бринемо о грађанима Српске", рекао је Стефановић уз захвалност председнику Републике Српске на иницијативи да нова болница у Источном Сарајеву носи име Србија".

Он је навео да је Србија, и донацијом санитетскох возила, хтела да покаже љубав према народу у Српској и узврати на љубав коју Срби из Српске несебично шаљу Србији.

Нагласио је да Србија жели мир и жели да гради болнице, школе, вртиће и фабрике.

Стефановић је прочитао је писмо које је српски председник Александар Вучић упутио председнику Српске Милораду Додику.

Вучић је у писму изразио жаљење што неће присуствовати отварању болнице "Србија" у Источном Сарајеву, наглашавајући да нико не може да забрани да сарадња Србије и Српске, у складу са Дејтонским мировним споразумом, буде свеобухватна и снажнија.

"Поштовани председниче Додик, искрено ми је жао што нећу моћи да учествујем у важној и величанственој церемонији отварања болнице "Србија" у Источном Сарајеву и што данас, нас двојица, нећемо бити у прилици да разговарамо о бројним заједничким пројектима и подршци Србије Републици Српској и њеном народу", навео је Вучић у писму.

Обраћајући се Додику са "драги пријатељу", Вучић је истакао да у потпуности разуме то што је од њега тражио да данас не присуствује догађају који су дуго и темељно припремали.

"И то, поштовани председниче, говори о вашој одговорности и бризи за интересе српског народа", нагласио је, између осталог, Вучић.

На отварању болнице "Србија" у источном Сарајеву у делегији Србије били су министри здравља и рада, Златибор Лончар и Зоран Ђорђевић.


Извор: Танјуг