Навигација

Србија неће бити место за кланове

  • 11.01.2019

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да је полиција расветлила у току 2018. године 80 одсто свих убистава на територији Србије, те додао да је данашња акција још једна порука свима који се баве организованим криминалом да то неће моћи да чине у Србији.

"Србија неће бити место за кланове ни из Црне Горе ни из Босне и због тога је важна сарадња са другим полицијама у региону", поручио је министар.

Рекао је и да су бесмислене теорије о томе да противници Шкаљарског клана неће завршити иза решетака јер имају јаке везе у полицији.

Каже да су многи иза решетака, или у Црној Гори, или у Србији, или у Европи, те да се више хапсе припадници Шкаљарског клана јер је његових припадника и више, а и њихово деловање је самим тим интензивније.

"Мене је баш брига који је клан. Похапсићемо све криминалце, нико није заштићен", поручио је министар на конференцији за новинаре.

Он је истакао да држава једнако гони све, из Шкаљарског и Кавачког, али и из других кланова и да је ухапшено много људи.

"У овом тренутку Шкаљарски је интензивнији на територији Србије, али ја нећу ниједан клан, или некога ко угрожава безбедност, хоћемо да ухапсимо сваког", навео је министар.

Такође је позвао сваког ко има било каква сазнања да то подели са полицијом, али је додао да се то није догодило и да сви само нешто причају.

Поручио је да жели озбиљнију и оштрију борбу против криминала и да полиција постигне најбоље резултате у Европи, те додао да је за то потребна и подршка друштва и медија.

Извор: Танјуг