Навигација

Србија неће да буде земља из које људи беже

  • 25.09.2018

Извор: МУП РС

Срећа је што Србија има свог председника који на озбиљан начин разматра како Србија треба да изгледа у будућности, навео је Стефановић и додао та борба мора бити везана за више рада и посвећености, при чему председник ставља себе и тим људи који је око њега у први план у смислу ми ћемо показати на свом примеру, не тражимо да то уради неко други. 

Стефановић је подсетио на коруптивни период између 2008. и 2012. године у којем су лоповске приватизације довеле до тога да смо имали 26 одсто незапослених. 

Данас је 11 одсто незапослених. Знам да и данас има људи који тешко живе, који још нису нашли посао којим су потпуно задовољни, али су они су имали нула динара пре само неколико година. Нису имали ништа и не само што нису имали ништа него им је украдена и будућност. Гледали су само да што пре оду јер у овој земљи нису имали ни основно, истакао је министар.

На критике опозиције зашто се отварају фабрике када је у њима мала плата, Стефановић је одговорио да у време када су они водили Србију није било ни тих малих плата, истакавши да је Вучић успео да поврети поверење инвеститора у Србију. 

Покушаћемо да дођемо до цифре од 200.000 новозапослених врло брзо, додао је министар наводећи да Србија неће да буде земља од које људи беже, већ земља у којој постоји владавина права, људи могу да живе од свог рада и повећање плата и пензија на реалним основама сваке године може да се осети бољитак.  

Извор: Пинк.рс