Навигација

Србија је поуздан међународни партнер у борби против свих видова криминала

  • 15.05.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се у Вашингтону, у оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, са директором Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофером Врејом.   

Стефановић је упознао Вреја са актуелном безбедносном ситуацијом у Србији и региону и нагласио да је наша земља поуздан међународни партнер у борби против свих видова криминала. 

Министар је том приликом подсетио и на учешће српске полиције у међународним акцијама откривања организованих криминалних група у сајбер простору, као и на конкретне кораке које је Република Србија предузела у борби против прања новца и остварене резултате у овој области.   

Он је оценио да је сарадња МУП и ФБИ добра и интензивна, али да постоји и воља и намера да се унапреди, посебно у области борбе против организованог криминала, тероризма и високотехнолошког криминала.

Директор ФБИ похвалио је сарадњу са Министарством унутрашњих послова, истакавши да управо добра сарадња даје резултате у борби против организованог криминала.

Он се захвалио МУП-у на брзим реакцијама и бројним успешним заједничким активностима, нагласивши да постоји простор за даље унапређење сарадње у области борбе против високотехнолошког криминала.      

Стефановић и Вреј су се сагласили да је подизање капацитета обе институције од великог значаја, те су теме састанка биле и заједничке обуке, као и могућности будуће сарадње Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Србије и Тима за спасавање ФБИ.      

Министар и директор ФБИ су на крају састанка још једном потврдили да је досадашња сарадња била добра, као и да ће у будућности заједно радити на њеном унапређењу.  

Извор: МУП РС