Навигација

Стефановић и Меликов разговарали о наставку и јачању сарадње

  • 06.06.2018

„За нас су посебно важна искуства која Росгвардија има са феноменом страних терористичких бораца, у спречавању радикализације и спречавању извршења најтежих кривичних дела везаних за тероризам. Oва јединица се, попут наше Жандармерије, на територији Руске Федерације супротставља и најтежим облицима криминала и испуњава задатке који се тичу осигурања безбедности и сигурности грађана Русије, због чега је важна размена искустава и у тој области“ рекао је Стефановић.

Министар је навео да се током прошлогодишње посете Центру за обуку Росгвардије и дивизије Держински упознао са опремом и обукама ове јединице.

„Данас су они наши гости и са Жандармеријом договарају модалитете сарадње и врсте заједничких обука које би допринеле да наша јединица буде још ефикаснија у спровођењу свакодневних задатака. Ова посета је добра прилика за размену искустава које јединице наших земаља имају, а која би допринела јачању безбедности и грађана Србије и Руске Федерације“ закључио је Стефановић.

Први заменик директора – врховног команданта Росгвардије Меликов истакао је да је ова посета добра прилика за припаднике Росгвардије да размене искуства са припадницима Жандармерије.

„Ми свакако можемо бити корисни једни другима управо због искуства које поседујемо“, рекао је Меликов.

Он је подсетио да се ове године у Русији одржава Светско првенство у фудбалу.

„Наша служба активно учествује у осигурању безбедности свих 11 градова у којима ће се првенство одржати. Улажемо огромне напоре и спремни смо да се по окончању првенства сретнемо са српским колегама и са њима поделимо искуства у области осигурања безбедности“, рекао је Меликов, који је српској репрезентацији пожелео добар пласман.

Меликов је закључио да је посета Росгвардије Србији наставак сарадње чије је основе поставио министар Стефановић током прошлогодишње посете Руској Федерацији.