Навигација

Стефановић и Маклауд о сарадњи Србије и Уједињеног Краљевства у области безбедности

  • 18.11.2020

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Кристином Маклауд.

Министар Стефановић изразио је захвалност за уручену донацију британске стране Министарству одбране Републике Србије у борби против вирусне инфекције КОВИД-19, као и за досадашње школовање припадника Министарства одбране и Војске Србије у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске. Министар је истакао и значај покренутих припрема за заједничко ангажовање у мултинационалној операцији UNFYCIP на Кипру, што ће допринети изградњи новог квалитета у односима двеју земаља.

Амбасадорка Маклауд честитала је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелела му успех у даљем раду. Нагласила је заинтересованост британске стране за даљи развој војно-војне сарадње, кроз реализацију војних вежби, будуће заједничко учешће у мултинационалним операцијама и у области војномедицинске сарадње. Она је истакла и значај организације сусрета министара одбране две земље, као и стратешког дијалога у области безбедносне политике и одбране.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране