Навигација

Стефановић и новоименовани амбасадор Краљевине Холандије о напретку Србије у процесу европских интеграција

  • 09.10.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и новоименовани амбасадор Краљевине Холандије Жил Анро Бешур Плах разговарали су данас о напретку Србије у процесу европских интеграција, са посебним освртом на Поглавље 24 – правда, слобода, безбедност.

Стефановић је представио холандском амбасадору до сада остварене резултате у оквиру Поглавља 24, рекавши да је наша земља до сада испунила више од 50 одсто предвиђених активности у оквиру поменутог Поглавља.

Министар је додао и да је недавним успостављањем Националног криминалистичко-обавештајног система испуњена једна од најкомплекснијих и најзначајнијих препорука Европске комисије.

Потпредседник Владе Србије упознао је холандског амбасадора и са до сада предузетим корацима на унапређењу изборног процеса у Републици Србији.

Стефановић и Плах разговарали су и о могућности сарадње кроз пројекте који ће допринети подизању капацитета српске полиције. Такође, тема састанка била је и сарадња у области борбе против трговине људима и кријумчарења оружја, као и сузбијању трговине наркотицима.

Плах је похвалио одговоран приступ Републике Србије током мигрантске кризе, као залагање припадника МУП-а у борби против тероризма.

Извор: МУП РС