Навигација

Стефановић обишао нове погоне Бекамента у Аранђеловцу

  • 13.06.2018

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у компанији Бекамент отварању нових погона за производњу прашкастих материјала и течног програма, као и потпуно аутоматизовани магацин у оквиру свог фабричког комплекса у Аранђеловцу. 


У име Владе Србије, која је делом субвенционисала рад ове компаније, Стефановић је изразио задовољство што се прозиводни капацитети Бекамента из године у годину повећавају.


Тиме је њивохо учешће у плаћају пореза сваке године све веће, запошљавање људи, они доприносе и развоју локалне самоуправе, али и у новцу који као друштвено одговорна компанија издвајају", навео је министар.


Он је истакао да је новац, који је држава дала за субвенције компанији, већ сада већи од датог износа.


"Ти људи показују да не размишљају о новцу већ о томе како да нешто ураде за своју земљу, како да врате нешто друштву и како да јачају и снаже компанију која је лидер у региону. Ја верујем да може да буде једна од водећих у Европи у производњи ове врсте материјала", нагласио је Стефановић.


Он је напоменуо да је поносан што већ, како је рекао осам година познаје породицу Чоловић, која води Бекамент".


"Они били су такви људи да нико не може за њих да каже ружну реч, а свако ко је у пословном смислу пратио развој ове компаније може да каже само похвалу", напоменуо је Стефановић.


Он је изразио наду да ћемо, како је навео, сваке године имати прилику да се радујемо и овој и многим другим компанијама и сваком новом радном месту које се отвара у нашој земљи.


"Оно што је председник Александар Вучић урадио као и влада још од 2014. године па наовамо, је да се ствара амбијент запошљавања људи, да се привлаче страни инвеститори али и да се једнако субвенционишу и помажу домаћи инвеститори. То показује да смо као држава отворени за ту врсту утакмице и да нам је интерес нашег народа на првом месту", навео је Стефановић.


Генерални директор компаније Бекамент" Александар Чоловић, рекао је да је данас велики дан за ту компанију, која иза себе има 25 година успешног пословања током којих је поставила темеље за будући развој. 


"Резултат тога је наша лидерска позиција у сегменту производње материјала за завршне радове. Захваљујући посвећености свих запослених у компанији, успели смо да реализујемо све што смо планирали до сада и да из године у годину настављамо са трендом раста у сваком сегменту пословања", рекао је Чоловић.


У изградњу поменутих производних погона, који су међу најмодернијима у Европи, уложено је преко осам милиона евра.


Ова инвестиција ће омогућити да се производни капацитет утростручи, те ће се у фабрици годишње производити до 350.000 тона грађевинског материјала.


Нови погони фабрике су комплетно аутоматизовани, почев од процеса производње и паковања, па све до складиштења материјала у магацинском простору.


Покретањем нових погона и аутоматизацијом магацина, компанија Бекамент" ће бити у могућности да произведе чак 100 тона прашкастих и 70 тона течних производа на сат.


Проширени производни капацитет омогућиће компанији Бекамент" да задовољи све потребе домаћег и извозних тржишта, док ће уз аутоматизовани магацин поставити нове стандарде када је реч о брзини и квалитету испоруке материјала купцима. 


Бекамент поседује и бројне сертификате (ЕТА сертификат и ИСО сертификати - ИСО 9001, ИСО 14001, ИСО 18001) који потврђују да је реч о производима врхунског квалитета. 


Уз поседовање ових сертификата компанија Бекамент успешно пласира своје производе на домаће, као и на тржишта Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске, Бугарске, Црне Горе, Словеније и Албаније.


Извор: Танјуг