Навигација

Они који се баве криминалом не могу очекивати подршку СНС

  • 15.05.2018

Небојша Стефановић изјавио је данас да функционери странке који су искористили привилегије, баве се криминалом и наносе штету Србији, не могу очекивати подршку напредњака.

"Сви људи који добро раде немају разлога да се плаше да ће бити смењени", рекао је Стефановић одговарајући на питање да ли ће и када бити смењено девет функционера из редова те странке о чему пишу медији.

Стефановић је нагласио да то нису одлуке које се доносе олако и преко ноћи, али да се неће дозволити бахато понашање у обављању функција.

"Нико није дошао на неку функције зато што су Богом дани или зато што треба да живе у неким привилегијама, већ зато што су им људи дали поверење да се нешто уради. Председник Александар Вучић инсистира на резултатима", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да функционери на локалу морају да осликавају политику коју прдстављају председници државе и Владе Србије.

 

Председник и премијерка о реконструкцији владе за месец дана


Небојша Стефановић очекује да ће у наредних тридесетак дана председник Србије и премијерка разговарати о променама у Влади Србије.

Стефановић је рекао да је питање реконструкције владе питање за премијерку Ану Брнабић и за председника Србије Александра Вучића.

"Очекујем у наредних тридесетак дана да ће они разговарати шта су суштинске промене. Оно што је сасвим извесно да ћемо након оставке министра финансија имати брзо избор новог министра финасија", закључио је Стефановић.

 

До краја недеље информације о терористичком нападу на Москву


До краја недеље Србија ће имати детаљне информације о планираном терористичком нападу током обележавања Дана победе у Москви, рекао је Небојша Стефановић.

"Одмах смо ступили у контакт са руским колегама и према првим информацијама ради се о великој акцији руских безбедносних снага које су неутралисале једну групу терориста која је имала задатак да нападне циљеве у Москви", рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да ће до краја недеље имати састанак са руским колегама и да ће добити детаљне информације, умајући у виду да је у том периоду у Москви са председником Русије био и председник Србије.

"Ми остајемо заинтересовани да видимо све детаље ове активности. Трудићемо се да у доброј међународној сарадњи, какву смо имали и раније, спречимо да Србија буде на било који начин угрожена", закључио је Стефановић.

 

Најмањи број миграната у Србији од почетка кризе


На територији Србије тренутно се налази око 2.900 миграната, што је најмањи број од почетка кризе, каже Небојша Стефановић и додаје да то што БиХ најављује затварање граница за мигранте не представља тренутно проблем за Србију.

"Ми сагледавамо опрезно и пажљиво све што се тиче миграција последњих неколико година. Сваки талас, сваки покрет, сваку промену и на релацији између ЕУ и Турске и не само оне који иду преко Западног Балкана већ и оне који иду преко Медитерана", рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да је мали број миграната који улазе на територију Србије на дневном нивоу, те да наша земља не трпи велики притисак.

"Тренутно не видимо било какав проблем за нашу државу и наставићемо пажљиво да пратимо ситуацију. Наставићемо сарадњу са свима у региону када су у питању илегални уласци миграната у земљу", закључио је Стефановић.

 

Неће бити дуплих техничких прегледа


Неће бити дуплих техничких прегледа као што је најављено, већ ће они бити као и до сада на годину дана, изјавио је Небојша Стефановић.

Стефановић је појаснио да је законским одредбама из 2009. године предвиђено да технички прегледи буду на шест месеци за возила старија од 15 година.

"Ова одредба неће бити примењивана и ићи ћемо на измене тог закона. Нико не треба да се плаши. Технички ће бити на годину дана, како је било до сада", рекао је Стефановић.

Упитан да ли је задовољан резултатима Закона о саобраћају који је ступио на снагу почетком априла, Стефановић је рекао да ако један човек погине у саобраћају не може да каже да је задовољан у потпуности.

"Могу да кажем да је импресиван напредак када поредите са свим претходним годинама. Прошле године до 15. маја имали смо 61 погинулог у саобраћајним несрећама, данас имамо 35 погинулих што је значајан напредак и скоро 1000 мање повређених у саобраћајним несрећама", појаснио је Стефановић.

Стефановић је појаснио да тек предстоји летња сезона и најопаснији период што се тиче саобраћајних несрећа те да ће бити настављено са ригорозном применом закона.

Подсећа да умор, вожња у алкохолисаном стању, невезивање сигурносних појасева, прекорачење брзине, најчешћи су фактори који доводе до саобраћајних несрећа.


Извор: Танјуг