Навигација

Стефановић са амбасадором Кипра о јачању сарадње

  • 14.01.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Кипар Димитриосом Тефилактуом.

На почетку сусрета, министар Стефановић изразио је очекивање да ће и током службовања амбасадора Тефилактуа бити настављена традиција добрих односа Србије и Кипра, заснована на историјској блискости и пријатељству два народа.

Указујући на важност међусобне подршке у поштовању принципа међународног права, министар Стефановић захвалио се на принципијелном ставу Кипра по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао да Србија на исти начин подржава територијални интегритет Кипра.

У наставку разговора, Стефановић је истакао опредељење за интензивирање сарадње у области одбране уважавајући обострани интерес, посебно када је реч о војно-војној и војноекономској сарадњи.

Амбасадор Тефилакту захвалио је за подршку Србије у изналажењу свеобухватног решења кипарског питања и настојању да, кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији UNFICIP, помогне очувању мира. Нагласио је да ће подржати све активности које доприносе квалитативном унапређењу сарадње у области одбране.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране