Навигација

Тешко до решења за КиМ

  • 31.08.2018

Извор: Пинк.рс

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће бити тешко да се дође до решења за Косово и Метохију, јер је пропуштено много шанси и тешко је исправити за две године оно што се лоше радило 20 година.

Стефановић је гостујући у Новом јутру подсетио да је Тадић, Јеремић и Ђилас, који су апсолутно управљали земљом и одлучивали о свему - од међународне политике, до токова новца и грађевини, иза себе оставили 400.000 изгубљених радних места, земљу на ивици банкрота, девастирану са уништеним угледом у свету. 

Према његовим речима, они су донели одлуку о успостављану буквално границе на Брњаку и Јарињу, па су хапсили Србе који су те барикаде палили, преговори се из СБ преносе у ЕУ, уз сагласност Србије иако су свесни да ћемо тамо имати неповољнији положај, а ту је и чувено питање пред Међуанраодним судом правде, после чије одлуке је уследила лавина признања.

То је почетна позиција који су имали Влада Србије и Вучић. Све је унапред потписано, ударени печати, дали смо све што може да се да. Снажна НАТО база на територији Косова и Метохије, формиране косовске безбедносне службе, немате никаву суштинску могућност деловања на КиМ и одлучивања. Имате минималан утицај, навео је Стефановић.

Ствари се мењају, али нисам сигуран да ли ћемо доћи до решења, јер противника било каквом решењу има са свих страна. Постоје појединци који су увек против интереса наше земље, ако кажу да то не треба урадити, знате да је интерес Србије на другој страни, навео је министар, указавши да решења још увек нема и да оно није на дохват руке.

Нисам сигуран да ће до решења моћи да се дође, изгубили сте много година шанси, додао је Стефановић, оценивши да је тешко исправити оно што се 20 година лоше радило. 

Како је додао тешко је да се дође до решења косовског питања захваљујући и неодговорним људима који покушавају сваку ситуацију да злоупотребе и искористе у своју корист. 

Нису они одговорни, можда је то претешка реч, јер не могу ни драматично да утичу. Они само покушавају сваку ситуацију да злоупотребе и искористе, иако виде и сами да ће до неког решења бити јако тешко да се дође, рекао је Стефановић.


Извор: Пинк.рс