Навигација

Насиље неће победити

  • 08.07.2020

Извор: Танјуг

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић затражио је вечерас да надлежна тужилаштва раде свој посао и да поступке против насилника обаве у складу са законом, најбрже могуће, да се, како каже, правда не чека предуго и да се види да правна држава функционише у Србији.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да су демонстранти вечерас на полицију 30 минута бацали сузавац испред Дома народне скупштине, а да је полиција имала наређење и у том периоду није користила сузавац, што се, каже, јасно види на снимцима.

"Чули сте председника, насиље неће победити у Србији, неће неко Молотовљевим коктелом победити у Србији", поручио је министар.

"Ужасне ствари су се дешавале, а полиција је нормално и рационално повратила контролу свуда где су се насилне демонстрације дешавале и предузимала мере и радње да би грађани имали слободу и да их нико не малтретира".

Он је рекао да ће бити приведен свако ко се буде дрзнуо да физички угрози некога, живот, или имовину, јер није нормално уништавање, разбијање, ломљење стакла...

Стефановић је рекао да је било туча међу демонстрантима и њиховим фракцијама.

"Колико год неки људи покушавали насиљем да решавају ствари већински народ у Србији неће то прихватити и никада неће победити", поручио је Стефановић додајући да свако ко буде буде покусао да се обрачуна са полицијом, земљом, рушећи и палећи имовину мораће да одговара.

Ово насиље није се десило први пут, а сви су могли да виде у свету какве су његове последице, рекао је Стефановић и додао да ће МУП обавештавати јавност о свим активностима.

Од грађана је затражио да се уздрже од насиља, као и да се сви понашају цивилизовано.

"Свако може да протестује, пријавите, изађите на изборе, реците шта нудите", казао је министар.

Он је рекао да је за њега и његову породицу ово најтежи дан, јер је данас сахранио оца, али је поручио да Србија никада неће изгубити од оваквих који се служе насиљем.

Извор: Танјуг