Навигација

Србија у САД постигла готово немогуће, а опозицију то боли

  • 07.09.2020

Извор: Танјуг

Члан Председништва СНС-а Небојша Стефановић оценио је данас да ће лидери опозиције, али и Албанци, које како каже, боли што у Вашингтону нико није потписао признање независности КиМ и што је Србија постигла историјски успех, наставити своју бесомучну кампању против председника и Србије.

"Србија је у Вашингтону постигла историјски успех и једну неочекивану, готово немогућу ствар. Није морала да потпише било шта што је штетно по њене националне интересе, а успела је да направи нову врсту стратешког партнерства са САД", навео је Стефановић у саопштењу.

То, како каже, са горким укусом у устима потврђују и бројни експерти и представници земаља које нису наклоњене Србији.

"Александар Вучић је успео да разговара са једном земљом која је у време док су они били на власти била потпуни промотер независности КиМ и ни најмање на страни Србије. Успео је да та држава сада за преговарачким столом са Србијом разговара као са равноправним партнером, да Србију третирају на начин којим јој не намећу решење које имплицира косовску независност и истовремено нуде економску помоћ", навео је он.

Стефановић сматра, да, пошто Ђиласа, Тадића, Јеремића и друге то ужасно боли, очигледно наставити кампању и то, како оцењује, без икаквих логичних аргумената.

Како додаје, они су се надали признању независности, јер су рачунали да ће то бити довољан разлог и тренутак који ће њих пропале политичаре, успешне пљачкаше Србије и људе чије компаније су профитирале за милијарде, док је народ сиромашио, поново вратити на власт.

"Замишљали су тај тренутак, маштајући ваљда да ће народ похрлити на улице не би ли их устоличио у нове мандате, министарске и директорске фотеље, прелазне владе и све то ако је икако могуће без избора и без воље народа", навео је Стефановић и додао да се ништа од тога чему су се они радовали није десило.

Како каже Ђилас, Тадић и Јеремић зато данас не могу да се радују резултатима вашингтонског споразума и свему што је председник Вучић успео да издејствује за Србију, па настављају кампању против председника и Србије.

Пошто су им замисли пропале, како Стефановић каже нос су обесили и Ђилас, Тадић и Јеремић али и представници косовских Албанаца.

"И ту су постигли апсолутно јединство као једини ожалошћени епилогом разговора у САД и наставили своје бесомучне кампање", рекао је он.

Функционер СНС је додао да је све што је председник у Вашингтону постигао корак напред у будућност Србије, што опозиција не разуме.

Он је изразио жаљење што је толико очигледно да ту реч будућност не разумеју ни Ђилас, ни Јеремић, ни Тадић, нити било код од опозиције.

Како каже, они разумеју само прошлост, јер су тада живели добро, користили државне привилегије и зарађивали милионе и милијарде.

Стефановић изражава жаљење и што је опозиција реторику да ће Вучић бити издајник и да ће Америци предати Косово, заменила причом о томе да ли је имао право да потпише документ овом хемијском оловком или оном, да ли је имао право да седи са леве или десне стране од Трампа и да ли је имао право да представља Србију у иностранству.

"Сва та овлашћење даје му и Устав, али и чињеница да је 2017. године на председничким изборима добио подршку 55 одсто грађана и убедљиво победио у првом кругу", подсетио је Стефановић и додао да је Србија данас, захваљујући Вучићу, поштован партнер.

Глас Србије се чује у свету и оно што је Вучић урадио и оно што ради и у Вашингтону и у Бриселу, само учвршћује нашу државност, положај Србије и помаже да наша земља у будућности буде економски снажнија и утицајнија, рекао је функционер СНС.

Стефановић је додао да само таквом политиком можемо имати значајнију улогу у региону и државу у којој грађани имају будућност, али то, како додаје, ипак не разумеју ни Ђилас, ни Тадић, ни Јеремић, ни било ко од њих.


Извор: Танјуг