Навигација

У акцији полиције ухапшено 150 особа

  • 11.01.2019

Извор: МУП РС

Министар полиције Небојша Стефановић је изјавио данас да је у великој акцији МУП-а ухапшено 150 особа осумњичених за најтежа кривична дела.

Стефановић је на ванредној конференцији за медије рекао да је реч о превентивној акцији и да је посебан нагласак стављен на сузбијање најтежих облика криминала односно особе које се сумњиче за убиства, покушаје убиства и трговину наркотицима.

"Није лако наћи доказе, али држава ће се потрудити да прикупи материјалне доказе да ови случајеви добију и свој судски епилог. Претреси и даље трају", навео је Стефановић.

Казао је да ће држава ту акцију спроводити редовно, то јест да неће стати на томе када је реч о онима који се баве најтежим кривичним делима, трговином наркотицима којом финансирају даље учешће у организованом криминалу.

Такође, посебан ударац ће бити задат и свима који се баве насиљем, који се сумњиче за убиства, покушаје убиства и наношење тешких телесних повреда.

"Стална акција ће бити да се не би дозволило да ти људи буду мирни и да се на било који начин осећају безбедни. МУП и Министарство правде ће сутра на седници Савета за националну безбедност предложити председнику Србије и председници Владе и Влади измене и допуне различитих закона који ће омогућити ефикаснију борбу са криминалом и пооштравање санкција за одређена кривична дела", навео је Стефановић.

Када се сутра председник Србије и други чланови Савета буду усагласили са тим биће изнето више детаља, додао је Стефановић.

Извор: Танјуг