Навигација

У Нишу слика успешне Србије која никога не угрожава

  • 11.05.2019

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је у Нишу приказана слика успешне Србије која има јаку економију, која је способна да штити своје грађане, која неће бити агресор, али неће дозволити ни да је неко угрожава.

Стефановић је за ТВ Пинк рекао и да је јучерашња парада у Нишу показала колико је урађено за земљу, војску и полицију протеклих година.

„Никога не угрожавамо, апсолутно никоме не претимо“, поручио је Стефановић додајући да је све протекло у тону који показује да Србија хоће да буде партнер свима у региону, али је оценио и да се некима не свиђа то што Србија јача, пре свега економски.

„Без јаке економије нема ни повећања плата и пензија, нема ни више опреме, униформи и возила, нема ништа. А кад економија јача, као што јача, онда имате могућност да улажете даље“, рекао је Стефановић.

У Нишу је, како је навео, приказана слика успешне Србије, која је способна данас да штити своје грађане и пошаље поруку да неће никада бити агресор, али да неће да наше грађане било ко малтретира или понижава.

„Прича о успешној Србији која се подигла из економске беде, која се подигла из умало банкрота, да би данас могла да инвестира и улаже у храбре људе из полиције и војске који чувају нашу земљу и бране нашу слободу“, поручио је Стефановић.

Поводом неких коментара да је Србија парадом „показала мишиће у време напетости са Приштином“, министар је рекао да приштинске власти немају капацитет да разумеју многе ствари које се дешавају у свету нити могу да помогну народу, без обзира на то да ли се ради о Србима или Албанцима, који живе на КиМ.

„Не бих говорио о томе шта они мисле или сматрају, бесмислено је да причамо о томе. Оно што виде други у Европи и свету је да се Србија понаша одговорно и озбиљно и захваљујући којој у последњих шест - седам година имамо апсолутну стабилност и поред бројних изазова“, додао је Стефановић.

Он је додао да је могао да види у какавом су стању били војска и полиција пре пет, шест година, а како је данас, наводећи да је импресиониран оним што је приказано.

„Све што сте могли да видите јуче, пре пет, шест година није било. И то све захваљујући овим стручњацима и Ђиласу и Јеремићу и свима из ДС-а, који су управљали Србијом. Они су војску и полицију свели на то да људи буду задовољни да можда након шест или седам година добију једну униформу“, истакао је Стефановић додајући да је Србија имала „можда два исправна авиона у њихово време“.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк